Recept van de dag: Victoria sandwich

Advocaatbavarois

Advocaatbavarois

Ingrediënten:

  • 6 blaadjes gelatine
  • 2 eiwitten
  • 50 gr. suiker
  • 2.5 dl. slagroom
  • 1 dl. water
  • 1 dl. advocaat
  • Slagroom, stijfgeklopte
  • Chocolate chip

Bereiding:

Week de gelatine in ruim koud water. Klop de eiwitten stijf met de helft van de suiker in de beslagkom. Sla de slagroom apart stijf met de overige suiker, verwarm het water in een pan en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op. Voeg de advocaat al roerend aan de gelatine toe en laat het geheel al roerend afkoelen.

Voeg het afgekoelde mengsel toe aan de slagroom, schep dit op de eiwitten en meng het geheel luchtig. Spoel de vorm om met koud water en vul deze met de bavarois en plaats deze vervolgens tot gerbuik in de koelkast. Maak een dessertschaal een beetje nat en stort hierop de bavarois. Garneer de pudding met slagroomtoefjes van de stijfgeklopte slagroom en chocoladeschaafsel.

Stel ook eens een Grand Bavarois dessert samen door de bavarois in kleine vormpjes op te laten stijven en samen met andere smaken mini-bavarois te serveren.

In plaats van chocoladeschaafsel kunt u ook mokkaboontjes gebruiken

Overge recept informatie:

Recept nummer: 957
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Nagerechten
Datum: 10-12-2006
Land: Nederland
Bron: Receptenweb
Mijn favoriet: Nee