Recept van de dag: Valentijns cupcakes

Cheesecake met notenbodem en blauwe bessen

Cheesecake met notenbodem en blauwe bessen

Ingrediënten:

  • 300 g ongezouten amandelhazelnootmix
  • 200 g honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl zeezout
  • 1 el arachideolie
  • 250 g Mon Chou
  • 2 el citroensap
  • 200 g plantaardige variatie op yoghurt naturel
  • 200 g blauwe bessen

Bereiding:

1.Verwarm de oven voor op 175 °C.
Maal de notenmix met de honing, het bakpoeder, de kaneel en het zeezout in de kom van de keukenmachine tot een grofkorrelig deeg.
Vet de vorm in met de olie.
Duw het deeg met vochtige handen in de vorm tot een egale laag.
Bak in ca. 15 min. goudbruin in het midden van de oven.

2.Duw de bodem met de bolle kant van een lepel nog een beetje aan op het moment dat de taartbodem uit de oven komt.
Laat in 1 uur helemaal afkoelen.
Doe de roomkaas, het citroensap, de honing en de yoghurt met de rest van het zout in een kom en meng met de staafmixer tot een egaal, romig mengsel.
Schep de vulling op de notenbodem.
Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

3.Neem de cheesecake uit de koelkast en leg de blauwe bessen erop met de kruintjes naar boven.
variatietip:

Je kunt het fruit aanpassen aan het seizoen.
Bijvoorbeeld aardbeien of kersen in de zomer en
stoofpeertjes in de winter.
Vervang de amandelhazelnootmix door notenmix naturel.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9583
Aantal personen: 10
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Nagerechten
Datum: 04-11-2015
Land: Nederland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee