Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Boerenkool met slagersrookworst

Boerenkool  met slagersrookworst

Ingrediënten:

  • 1½ kg iets kruimige aardappelen
  • 600 g gesneden boerenkool
  • 2 slagersrookworsten
  • 100 ml melk
  • 50 g boter
  • 3 el honingmosterd

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd in 4 gelijke stukken. en doe de boerenkool er bij in de pan.
Wel de rookworsten 20 minuten in water tegen de kook aan in een aparte pan
Kook de aardappelen samen met de boerenkool in ruim water met zout in 20 min. gaar.
Giet af door een zeef.
Verwarm de melk en de boter in een steelpan.
Schenk bij de aardappelen en boerenkool en stamp met de pureestamper tot een grove puree.
Breng op smaak met de honingmosterd, peper en zout.
Verdeel de stamppot over borden en serveer met de rookworsten
tip
Als je tijdens het stampen van de boerenkool een klein scheutje azijn toevoegt wordt hij lichter verteerbaar
Maar de azijn proef je niet..

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9695
Aantal personen: 6
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Stamppot
Datum: 31-10-2016
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee