Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Aardbeien-cranberryjam

Aardbeien-cranberryjam

Ingrediënten:

  • 250 g aardbeien
  • 1 sinaasappel
  • 250 g cranberry's diepvries ?
  • 200 g geleisuiker
  • gesteriliseerde pot met afsluitdeksel 360 ml

Bereiding:

Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
Pers de sinaasappel uit.
Doe de aardbeien, cranberry’s en het sinaasappelsap in een pan met dikke bodem en kook 15 min. op middelhoog vuur.
Roer regelmatig.
Voeg de suiker toe en laat al roerend oplossen.
Kook de jam nog 15 min. op laag vuur.
Laat 10 min. afkoelen en doe in de pot.
Vul deze tot de rand.
Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen.
Je kunt bij stap 3 nog ½ el sinaasappelrasp toevoegen voor iets meer sinaasappelsmaak.

bewaartips:
Na het openen van de pot is de jam ca. 2 weken houdbaar in de koelkast.
Hang aan de pot een kaartje met de naam van de jam en de maand en het jaartal van bereiding.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9846
Aantal personen: 4
Categorie: Ontbijt, lunch en High Tea
Sub categorie: Jam en broodbeleg
Datum: 11-10-2016
Land: Nederland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee