Recept van de dag: Victoria sandwich

Vega Saté van gedroogd fruit

Vega Saté van gedroogd fruit

Ingrediënten:

  • Voor 15 satetjes
  • 180 g gedroogde abrikozen
  • 150 g gedroogde ongezoete mango
  • 75 g amandelen
  • 2 el kokosolie
  • ½ citroen
  • 150 g dadels
  • 150 g gedroogde vijgen
  • 75 g hazelnoten
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el geraspte kokos

Bereiding:

Maal 100 g abrikozen, 100 g mango, de amandelen en 1 el kokosolie in de keukenmachine.
Maak er balletjes van ter grootte van een kleine walnoot.
Boen 1/2 citroen schoon en rasp de gele schil.
Maal het citroenrasp, 100 g ontpitte dadels, 100 g vijgen, de hazelnoten en de rest van de kokosolie in de keukenmachine.
Maak er balletjes van ter grootte van een kleine walnoot.
Halveer de rest van de dadels en de rest van de vijgen.
Doe het sesamzaad en kokos elk in een diep bord.
Rol de abrikozenballetjes door het kokos en de dadelballetjes door de sesam.
Rijg steeds 3 balletjes aan een prikker, afgewisseld met een stukje abrikoos, mango, dadel of vijg.
Maak zo ca. 15 spiesjes.

In een broodtrommel of gerold in bakpapier kun je de fruitsatéstokjes prima meenemen voor b v traktatie op school.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9884
Aantal personen: 15
Categorie: Dieeët en vegetarische recepten
Sub categorie: Dieëten Suikervrij en Glutenvrij, vega
Datum: 01-11-2016
Land: Nederland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee