Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Vega Venkel-sinaasappelsalade met oregano

Vega  Venkel-sinaasappelsalade met oregano

Ingrediënten:

  • 1 teen knoflook
  • 6 takjes verse oregano plantje, alleen de blaadjes
  • 3 handsinaasappels
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 2 venkelknollen
  • 1 bosje radijs

Bereiding:

Snijd de knoflook heel fijn en de helft van de oreganoblaadjes in reepjes.
Boen 1/3 van de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit.
Klop de knoflook, oregano, het sinaasappelrasp, iets meer dan een eetlepel sinaasappelsap per persoon en de olie tot een dressing.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere sinaasappels en snijd het vruchtvlees in plakken van een 1/2 cm breed.
Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte,
verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes.
Snijd de radijs in plakjes.
Schep de dressing, sinaasappel, venkel en radijs door elkaar.
Verdeel de rest van de oreganoblaadjes erover.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9896
Aantal personen: 4
Categorie: Dieeët en vegetarische recepten
Sub categorie: Dieëten Suikervrij en Glutenvrij, vega
Datum: 01-11-2016
Land: Nederland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee