Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Pavlova met rood fruit en limoenvulling

Pavlova met rood fruit en limoenvulling

Ingrediënten:

  • Voor de pavlova:
  • 5 eiwitten – snuf zout
  • 250 g poedersuiker
  • 1 tl maizena
  • 1 tl natuurazijn
  • Voor de vulling en topping:
  • 125 ml slagroom
  • 200 g volle kwark
  • 1 limoen, goed schoongeboend
  • 30 g fijne tafelsuiker
  • 100 g blauwe bessen
  • 100 g frambozen
  • 250 g aardbeien

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 120 graden.
Teken twee cirkels van 20 cm met potlood op twee stukken bakpapier.
Leg het bakpapier met de cirkel naar beneden op de bakplaten, zodat je door de transparantie van het bakpapier de cirkel nog net kan zien.
Klop de eiwitten met een snufje zout met een handmixer in een vetvrije kom stijf.
Voeg de poedersuiker in delen toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost en het schuim mooi glanst.
Spatel de maizena en natuurazijn door de het schuim.

Verdeel het schuim in het midden van de twee cirkels op de bakplaten en spatel gelijkmatig uit tot mooie ronde vormen.
Plaats de bakplaten onder elkaar in de oven met wat ruimte ertussen en laat de meringue in anderhalf uur mooi uitdrogen.
Laat in de oven staan tot deze is afgekoeld.
Let tussendoor op dat ze niet ongelijkmatig kleuren.
Anders tussendoor even van positie verwisselen of de plaat omdraaien.

Rasp de limoenschil met een fijne rasp en pers uit.
Klop met een mixer de slagroom samen met de suiker lobbig.
Meng er de kwark, het limoensap en –rasp door.
Was de aardbeien en blauwe bessen en dep droog met een theedoek.
Verwijder van de helft van de aardbeien de kroontjes en snijd in kwarten.

Haal voorzichtig de meringue los van het bakpapier.
Als ze iets breken is dat niet erg want je belegt ze toch met fruit.
Leg één meringue op een mooie schaal, smeer de helft van het kwarkmengsel erover en verdeel de stukjes aardbeien erop samen met de helft van de frambozen en blauwe bessen.
Leg als laatste de andere meringue erop, besmeer met het resterende kwarkmengsel en het resterende fruit.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9960
Aantal personen: 8
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Gebak en Taarten
Datum: 15-10-2016
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee