Recept van de dag: Victoria sandwich

Italiaanse Crostata met frangipane en steenfruit

Italiaanse Crostata met frangipane en steenfruit

Ingrediënten:

  • 350 g bloem
  • 175 g koude boter, in blokjes
  • 140 g poedersuiker
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 4 eieren
  • 125 g boter
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 150 g amandelmeel
  • ca. 500 g vers steenfruit
  • amandelschaafsel
  • Ronde lage geribbelde taartvorm van 28 centimeter doorsnee met losse bodem,
  • huishoudfolie
  • 45 minuten bereiding,
  • 60 minuten oven,
  • 4 uur wachten

Bereiding:

Wat de Limburgse vlaai is voor de Nederlanders, is de crostata voor de Italianen.
Hij is alom bekend en mega populair.

Doe de bloem samen met de koude boter in een keukenmachine en maal kort, tot je een zanderige structuur overhoudt.
Voeg de poedersuiker en geraspte citroenschil toe en maal kort door.
Voeg 2 eieren toe en laat de machine nog even kort draaien.
Stort het deeg op een schoon werkblad en kneed het nog even goed door, tot je een egaal en soepel deeg hebt.
Doe dit niet te lang, anders wordt je taart na het bakken taai.
Maak van het deeg een bal, druk deze plat en verpak hem in huishoudfolie.
Laat het deeg minstens 2 ½ uur in de koelkast rusten.
Klop ondertussen met een mixer 125 g boter samen met de fijne kristalsuiker romig.
Voeg één voor één twee eieren toe en klop goed door.
Voeg daarna het amandelmeel toe en meng alles goed.
Dek de kom met frangipane af met huishoudfolie en plaats tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in en bestuif hem met bloem.
Haal het deeg uit de koelkast en rol, op een met bloem bestoven werkblad, uit tot een cirkel van ca. 5 millimeter dik.
Bekleed de bakvorm met het deeg en snijd het langs de rand af.
Prik de bodem enkele malen in met een vork.
Verdeel de frangipane over de deegbodem dit gaat het gemakkelijkst met behulp van een spuitzak.
Snijd het steenfruit in plakjes en verdeel deze over de frangipane.
Strooi er wat amandelschaafsel over.
Bak de taart ongeveer 60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Controleer na 45 minuten hoe ver je taart is.
Haal de taart uit de oven en laat hem in de vorm op een rooster helemaal afkoelen.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 9989
Aantal personen: 8
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Gebak en Taarten
Datum: 05-11-2016
Land: Italië
Bron: zoet en verleidelijk.
Mijn favoriet: Nee