Recept van de dag: Garnaal en patat

Oosterse karbonade met eiernoedels en champignons

Oosterse karbonade met eiernoedels en champignons

Ingrediënten:

  • 4 el olie
  • 1 tl gemalen komijn -djinten
  • 1 el gembersiroop
  • 4 ribkarbonades
  • 2 bakjes champignons gehalveerd
  • 1 potje atjar tjampoer uitgelekt
  • 250 g eiernoedels

Bereiding:

1. Steek de barbecue aan.
Meng 3 el olie met de komijn, gembersiroop en peper en zout naar smaak. Schenk over de karbonades, dek af met vershoudfolie en laat minimaal 15 min. marineren.
Schep halverwege om.

2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de champignons 6 min.
Voeg de atjar toe en breng op smaak met peper en zout.
Laat afkoelen.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Rooster de karbonades op de hete barbecue in ca. 5 min. gaar.
Keer regelmatig.
Verdeel de noedels over 4 borden en leg er een karbonade bij.
Serveer met de zoetzure champignons.



.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1016
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Hoofdgerechten
Datum: 31-07-2011
Land: Oosters
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee