Recept van de dag: Maïsballetjes met makreel

Gekarameliseerde appeltjes met vanillesaus

Gekarameliseerde appeltjes met vanillesaus

Ingrediënten:

  • 4 golden appels
  • 125 g vanille-ijs
  • 1 noot boter
  • 150 g griessuiker
  • munt of citroenmelisse voor de afwerking

Bereiding:

Laat het ijs volledig smelten in een kom.
Schil de appels en snij in kleine blokjes.
Bak al roerend op vrij hoog vuur in een sauteerpan met de boter.
Bestrooi, wanneer ze goudbruin gebakken zijn, met suiker en blijf roeren tot ze karameliseren.
Neem onmiddellijk van het vuur.
Schik op de borden met een dresseerring, giet vanillesaus rondom en dien onmiddellijk op,
eventueel versierd met een blaadje munt of citroenmelisse.

Variant:
Kruid de appels met een mespunt kaneel of gember.

Tip:
Je kan de crème anglaise ook zelf bereiden, maar lekker vanilleijs laten smelten is toch veel eenvoudiger!

Overge recept informatie:

Recept nummer: 10181
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Nagerechten
Datum: 22-11-2016
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee