Recept van de dag: Kalfskotelet met broccoli en pistachenoten

Pancakes met hartig en zoet beleg

Pancakes met hartig en zoet beleg

Ingrediƫnten:

  • 2 theelepels bakpoeder
  • 230 g bloem
  • 2 eetlepels boter
  • bruine suiker
  • confituur naar keuze
  • 6 eieren op kamertemperatuur
  • gemarineerde groentjes
  • gerookte sprotjes
  • 300 ml karnemelk
  • snuifje zout

Bereiding:

Amerikanen eten pancakes bij het ontbijt, met worst, spek of ahornsiroop.
Wij vinden ze beter passen bij een brunch of gezellig avondmaal onder vrienden,
met allerlei zoet en hartig beleg dat niet al te vet is.

Klop de eiwitten tot stevige sneeuw.
Klop de dooiers en karnemelk met een garde.
Voeg dan de bloem, het bakpoeder en zout toe.
Klop tot een homogene massa.
Doe het stijve eiwit erbij en meng goed.
Bak de pancakes in een speciaal pannetje met boter of gebruik cirkelvormige steekvormpjes.
Draai ze om wanneer er zich belletjes vormen aan de oppervlakte en de randen droog zijn.
De pancakes zijn ongeveer 5 mm dik.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 10243
Aantal personen: 4
Categorie: Pannenkoeken, Flensjes, Wraps
Sub categorie:
Datum: 25-11-2016
Land: Amerika
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee