Recept van de dag: Victoria sandwich

Mini appeltaartjes van bladerdeeg

Mini appeltaartjes van bladerdeeg

Ingrediënten:

  • Dit recept is voor 24 mini taartjes, halveer het recept voor 12 stuks.
  • 8 koffiekopjes vol met kleingesneden appelstukjes
  • 100 gram bloem
  • 250 gram suiker
  • 4 theelepels kaneel
  • 200 g rozijnen
  • kwart theelepel nootmuskaat
  • citroensap van een halve citroen
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 rol bladerdeeg

Bereiding:

Snij eerst appels in kleine stukjes totdat je 8 kopjes hebt.
besprenkel ze met versgeperst citroensap van een halve citroen en schep ze even om.
Meng deze appels met de bloem , suiker , kaneel, de rozijnen en kwart theelepel nootmuskaat.
Meng alles goed doorelkaar
Snijd rondjes uit het deeg om de 24 holtes van een muffinvorm te vullen
vul de holtes met het appelmengsel en Leg daar bovenop een stukje boter
En dek af met dunne reepjes bladerdeeg kruislings,..
Strijk met een kwastje wat losgeklopt ei over de bladerdeegreepjes
Bak de taartjes op ongeveer 200 graden 18-22 minuten.
Controleer regelmatig






Overge recept informatie:

Recept nummer: 10319
Aantal personen: 1
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 02-12-2016
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee