Recept van de dag: Haring-appelsalade

Bladerdeeg-Appelbollen

Bladerdeeg-Appelbollen

Ingrediënten:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 appelen
  • 30 g rozijnen
  • 2 el rum
  • 30 gr gehakte walnoten
  • 30 g poedersuiker
  • 40 g boter
  • 1 eidooier
  • 2 el melk
  • kristalsuiker

Bereiding:

Onze bakker keek raar op toen we een keer in de zomer zin in appelbollen hadden
Nee dat verkopen we nu niet dat is wintergebak ... zei ze !
Toen maar zelf aan de slag gegaan ,.. De lekkerste appelbollen maak je eenvoudig zelf
Op die momenten,.. dat je er gewoon zin in heb..

Verwarm de oven voor op 210°C.
Week de rozijnen in de rum.
Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.

Meng de uitgelekte rozijnen met de noten, poedersuiker en boter. vul er de appelen mee.
Rol de plakken bladerdeeg een klein beetje uit.
Zet in het midden van elk vel een gevulde appel.
Haal de punten van het deeg naar boven. maak je vingers nat en knijp de deegranden samen, zodat de appelen goed ingepakt zitten.

Klop de eidooier los met de melk.
Bestrijk er de appelen mee.
Zet 20 minuten in de oven.
vorm intussen van de deegrestjes takjes en blaadjes.
Plak ze op de appelen, bestrooi met kristalsuiker en bak nog 10 minuten.
serveer lauw of koud.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 10466
Aantal personen: 4
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 09-01-2017
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee