Recept van de dag: Canapés met rookvlees en parmaham

Ontbijttaart met yoghurt en aardbeien

Ontbijttaart met yoghurt en aardbeien

Ingrediënten:

  • voor 1 persoon
  • 20 gr havermeel
  • 20 gr amandelmeel
  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 el volle kwark
  • 5 aardbeien
  • 1 tl amandelschaafsel
  • beetje boter om in te vetten

Bereiding:

Verwen je zelf op je vrije dag eens met een heerlijk ontbijtje op bed..

Nodig; zeef, mengkom, klein ovenschaaltje
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet het ovenschaaltje in met een beetje boter.

Hang de zeef boven de mengkom en zeef hier het havermeel en het amandelmeel in.
Heb je geen havermeel in huis, dan kun je ook 20 gr havermout tot meel malen in de blender of in een koffiemolentje.
Voeg dan de vanillepoeder, kaneel, bakpoeder en een snuf zout toe.
Prak de rijpe banaan en voeg toe aan de kom.
Tik het ei boven de mengkom en kluts even goed door.
Schep een flinke lepel kwark bij het beslag.

Snij 4 van de 5 aardbeien in kleine stukjes.
Laat de laatste aardbei nog even heel.
Roer de aardbeien door het beslag.

Schenk nu de inhoud van de mengkom in het ovenschaaltje.
Snij de laatste aardbei in plakjes en leg deze bovenop de ontbijttaart met yoghurt en aardbeien.
Strooi nog wat amandelschaafsel on top.

Schuif het ontbijttaartje voor 20 – 25 minuten in de warme oven.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 10566
Aantal personen: 1
Categorie: Ontbijt, lunch en High Tea
Sub categorie: Ontbijt
Datum: 08-10-2017
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee