Recept van de dag: Rivierkreeftjescocktail

Hartige taart met noten

Hartige taart met noten

Ingrediënten:

  • 1 pak kant-en-klaar bladerdeeg
  • 50 gr gemengde amandel-en cashewnoten
  • 6 gekookte wortels
  • 100 gr bloemkool
  • 50 gr groene peultjes (mange-tout)
  • 2 preien
  • 2 eieren
  • 2 dl room
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • olijfolie versgemalen peper en zout

Bereiding:

Houd 2 gekookte wortels apart en snijd ze in blokjes. Hak de noten grof met een scherp mes. Doe de 4 overgebleven gekookte wortels, gemalen kaas en de room met de eieren in een keukenmachine of blender. Kruid goed met peper en zout. Snijd de bloemkool in roosjes. Was de prei grondig en snijd in ringen. Verwarm de oven voor op 200° C.

Stoof de blokjes wortel, bloemkoolroosjes, preiringen en peultjes zachtjes in warme olijfolie. Voeg zout toe. Leg het bladerdeeg in een bakblik of springvorm van 28 cm diameter. Vul deze met de gestoofde groenten en het mengsel uit de keukenmachine. Bestrooi met de grofgehakte noten. Schuif de hartige taart 30 minuten in de voorverwarmde oven.


Overge recept informatie:

Recept nummer: 1093
Aantal personen: 4
Categorie: Dieeët en vegetarische recepten
Sub categorie: Vegatarisch, Glutenvrij, Suikervrij
Datum: 12-12-2006
Land: Onbekend
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee