Recept van de dag: Kalfskotelet met broccoli en pistachenoten

Kalfskotelet met broccoli en pistachenoten

Kalfskotelet met broccoli en pistachenoten

Ingrediënten:

  • 4 kalfskoteletten
  • 1 dl kalfsfond
  • 5 dl room
  • 2 cl anijslikeur
  • 75 g pistachenoten (gepeld)
  • peper
  • zout
  • 75 g boter (bakboter)
  • 500 g broccoli

Bereiding:

De koteletten mooi gaar en goudbruin bakken in de boter. Kruiden met peper en zout, uit de pan nemen en warm houden.
De braadbodem deglaceren met de kalfsfond en de room, op smaak brengen met de anijslikeur en tot op de gewenste dikte laten inkoken. Bijkruiden naar smaak.
De pistachenoten fijnhakken en door de saus roeren. Ondertussen de broccoli gaarkoken in gezouten water en afgieten.
Het vlees op warme borden schikken, overgieten met de saus. Serveren met de broccoli en met kroketten

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1355
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Rundvlees, Kalfsvlees, Varkensvlees
Datum: 26-12-2006
Land: België
Bron: Flandria.vlam.be
Mijn favoriet: Nee