Recept van de dag: Canapés met rookvlees en parmaham

Paprikachutney

Paprikachutney

Ingrediënten:

  • 4 potten
  • 4 flessen dressing
  • 6 groene paprika's
  • 4 rode paprika's
  • 10 mooie kleine teentjes knoflook
  • 1 l blanke azijn
  • 500 g witte suiker
  • 1 eetlepel
  • mosterdzaad
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels

Bereiding:

Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij ze in kleine stukjes. Pel de knoflook. Breng in een ruime pan met een dikke bodem de azijn en de suiker aan de kook. Voeg hieraan de gesneden paprika's, het mosterdzaad, de peperkorrels en de teentjes knoflook toe. Breng het geheel weer aan de kook en laat het ongeveer 30 minuten zacht borrelend doorkoken. Hierbij moet zo nu en dan met een houten lepel worden geroerd. Als de paprikastukjes transparant zijn geworden, wordt de chutney op de eerder beschreven wijze in potten gedaan. In dit geval moet de chutney stevig worden aangedrukt, voordat de potten worden gesloten. Paprika-chutney is na drie weken op smaak gekomen en is heerlijk bij pasta's en rijstgerechten. Deze chutney bevat vrij veel vocht. Eventueel kunt u wat vocht in aparte flessen doen.

Tip
Deze chutney geeft aan tomaten- en groentesoep een extra pittige smaak.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1444
Aantal personen: 1
Categorie: Sausjes, boters, chutney's
Sub categorie: Inleggen, Gelei, Drankjes, Marinades
Datum: 28-12-2006
Land: Amerika
Bron: Landleven
Mijn favoriet: Nee


5 gerelateerde recepten uit de categorie: Sausjes, boters, chutney's

Cheddarkaassaus

Dimsum dipsausjes

Dimsum dipsausjes

Franse dressing

Knoflooksaus

Knoflooksaus

Knoflooksaus Speciaal