Recept van de dag: Kalfsentrecote en groentenpalet

Kipsandwich met pindasaus en uitjes

Kipsandwich met pindasaus en uitjes

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet
  • 1 zakje Kruidenmix voor Bahmi
  • Conimex Wok Olie
  • 0.5 komkommer
  • 1 zakje Conimex Pinda Satesaus
  • 3 eetlepels Conimex Ketjap Manis
  • 4 pistoletjes
  • 6 eetlepels Conimex Gebakken Uitjes

Bereiding:

Snijd de kipfilet in dunne reepjes en meng deze met de kruidenmix.

Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat hij begint te walmen. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipreepjes ca. 5 minuten.

Was en snijd de komkommer in dunne plakjes of in smalle reepjes.

Roer de pinda satésausmix glad met 1 dl kokend water en de ketjap.

Snijd de pistoletjes doormidden. Besmeer de onderste helften dik met pinda satésaus. Verdeel de kipreepjes en de komkommer over de broodjes. Strooi de uitjes erover en leg de bovenste helften erop.

Leg de broodjes op kleurige servetten of kleine bordjes.

Lekker anders kan ook
Bestrooi de kipsandwich met seroendeng, in dunne plakjes gesneden lente-ui en/of fijngehakte koriander. Gerookte kipsandwich met een pittige pindasaus: Vervang de geroerbakte kipreepjes door in plakjes gesneden gerookte kipfilet. Voeg aan de pinda satesaus naar smaak sambal toe.

Op tafel
Zet Conimex Seroendeng en Sambal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1706
Aantal personen: 4
Categorie: Ontbijt, lunch en High Tea
Sub categorie: Belegde broodjes voor Lunche en High Tea
Datum: 13-01-2007
Land: China
Bron: Conimex
Mijn favoriet: Nee