Recept van de dag: Kalfsentrecote en groentenpalet

Appelpannenkoeken

Appelpannenkoeken

Ingrediënten:

  • 200 g mix voor viergranen pannenkoeken (pak ` 400 g)
  • 450 ml melk
  • 1 ei
  • 2 appels
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 g blanke rozijnen
  • 25 g boter of margarine
  • poedersuiker

Bereiding:

Pannenkoekmix in kom doen en al roerend met garde melk toevoegen. Ei erdoor kloppen. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in dunne schijfjes snijden. Kaneel en rozijnen door beslag roeren. In koekenpan kwart van boter verhitten. Kwart van beslag in koekenpan gieten. Schijfjes appel in beslag leggen. Pannenkoek voorzichtig aan beide kanten bakken (keren met behulp van deksel). Op dezelfde manier nog 3 pannenkoeken bakken. Pannenkoeken in 4 punten snijden en deze dakpansgewijs op borden leggen. Serveren met poedersuiker.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1885
Aantal personen: 4
Categorie: Pannenkoeken, Flensjes, Wraps
Sub categorie:
Datum: 26-01-2007
Land: Nederland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee