Recept van de dag: Canapés met rookvlees en parmaham

Butterscotchfondue met vanille

Butterscotchfondue met vanille

Ingrediënten:

  • 1 vanillestokje
  • 50 g ongezouten boter
  • 150 ml butterscotchschenkstroop
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 150 ml slagroom, op kamertemperatuur
  • chocoladefonduepotje of vuurvast schaaltje,
  • fonduevorken

Bereiding:

Vanillestokje in lengte opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen. In fondue- of steelpan boter op laag vuur laten smelten. Vanille, stroop en suiker toevoegen en al roerend in boter laten oplossen. Mengsel nog 2-3 min. zachtjes doorwarmen. Pan van vuur nemen en room erdoor mengen. Butterscotchfondue eventueel overdoen in speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en op rechaud op tafel zetten.

Om te dippen: - stukjes banaan (met citroensap besprenkeld) - partjes peer (met citroensap besprenkeld) - partjes sinaasappel of mandarijn - in kwarten gesneden verse vijg - partjes nectarine of perzik - krokante koekjes met noten of kokos - rolletjes pannenkoek of poffertjes - cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes).

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1931
Aantal personen: 4
Categorie: Borrelhapjes en Tussendoortjes
Sub categorie: Creatief koken
Datum: 27-01-2007
Land: Amerika
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee