Recept van de dag: Jeannes Ananasbeignets

Bloemkool met kaassaus en komijn

Bloemkool met kaassaus en komijn

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool (ca. 800 g)
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 3 theelepels gemalen komijn (djinten)
  • 400 ml volle melk
  • versgemalen zwarte peper
  • 100 g gemalen belegen kaas
  • (zakje a 150 g)

Bereiding:

Blad en dikke stronk van bloemkool snijden en bloemkool ondersteboven in pan met ruim kokend water en wat zout leggen. Bloemkool in 15-20 min. beetgaar koken (gaarheid is het best te testen door met vork in stronk te prikken). In sauspan boter smelten. Bloem en 1 tl komijn toevoegen en met houten lepel 1 min. al roerend bakken. Scheut voor scheut melk in pan schenken en blijven roeren tot gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Saus in 10 min. op laag vuur dikker laten worden, regelmatig roeren. In steelpan rest van komijn zachtjes verwarmen tot het gaat geuren, dan direct pan van vuur nemen. Kaas al roerend in saus laten smelten. Bloemkool afgieten en in warme schaal leggen. Kaassaus erover schenken en bestrooien met geroosterde komijn. Beetje peper erboven malen. Lekker bij gehaktbal of braadworst.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 1950
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Groenten en Bijgerechten
Datum: 27-01-2007
Land: Nederland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee