Recept van de dag: Kalfskotelet met broccoli en pistachenoten

Zeeuwse palingrolletjes

Zeeuwse palingrolletjes

Ingrediënten:

  • 1 pak Koopmans Mix voor Brood Wit
  • 3 dl handwarm water
  • 25 g boter
  • 1 tl selderijzout
  • 300 g gerookte paling gefileerd
  • 2 tl gedroogde dille
  • peper
  • 1 ei
  • Bakvorm

Bereiding:

Kneed van Mix voor Brood Wit, water, boter en selderijzout een elastisch deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie of een vochtige doek, 15 minuten rijzen op een warme plaats. Kneed het deeg daarna nog even door en rol het op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne lap. Vorm van deze deeglap kleine rechthoekjes van 7 x 10 cm.

Leg op iedere rechthoek een mootje paling. Strooi er een beetje dille en peper over. Kwast één rand van het lapje in met water. Rol de lapjes om de paling en druk de sluitnaad goed aan. Leg de broodrolletjes met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei. Laat ze daarna nog 30 minuten afgedekt narijzen.

Verwarm de oven voor op hete lucht 190°C, conventioneel 210°C. Bak de broodjes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat de broodjes iets afkoelen onder een theedoek zodat ze zacht blijven en niet uitdrogen.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 2272
Aantal personen: 1
Categorie: Ontbijt, lunch en High Tea
Sub categorie: Belegde broodjes voor Lunche en High Tea
Datum: 02-02-2007
Land: Nederland
Bron: Agfpn.Fresday
Mijn favoriet: Nee