Recept van de dag: Schuimgebakje met rode vruchten

Griekse Tzatziki

Griekse Tzatziki

Ingrediƫnten:

  • 1/2 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr dikke Griekse yoghurt
  • 1/2 el olijfolie
  • 1 el kruidenazijn
  • 1 el zout

Bereiding:

Schil de komkommer, snijd hem in de lengte middendoor en schraap de zaadjes er met een lepel uit.
Rasp de komkommer grof boven een zeef en bestrooi hem met het zout.
Laat de komkommer minimaal 15 minuten uitlekken. Pel en hak intussen de knoflook fijn.
Roer de knoflook met de yoghurt, de olie en de azijn door elkaar.
Druk het vocht goed uit de komkommer en schep het door het yoghurtmengsel. Breng eventueel op smaak met nog wat zout.
Serveer de tzatziki als borrelhapje met Turks brood

Overge recept informatie:

Recept nummer: 244
Aantal personen: 4
Categorie: Sausjes, boters, chutney's
Sub categorie: Sausen, Vinaigrettes en Dressing
Datum: 24-11-2006
Land: Griekenland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee