Recept van de dag: Haring-appelsalade

Barbecuehapjes met Breydelspek en Breydelham

Barbecuehapjes met Breydelspek en Breydelham

Ingrediënten:

  • Breydelspek (zonder zwoerd)
  • Eiwit
  • Breydelham
  • Zoetzure saus (kant en klaar Chinees)
  • Mosterd
  • Rode paprika (geblancheerd en ontveld)
  • Notenolie, olijfolie

Bereiding:

Spekrolletjes met mosterd

Snijd zeer dunne plakjes van het Breydelspek en verwijder het zwoerd. Bestrijk de plakjes met mosterd en rol ze daarna op. Steek de vleesrolletjes op een prikker en grill deze kort op de houtskoolbarbecue. (de vleesrolletjes niet tegen elkaar laten aansluiten). Schuif de rolletjes van het saté stokje en prik er korte stokjes in om te presenteren.



Speklapjes met mosterd

Snijd plakjes Breydelspek van ongeveer 1cm dik. Bestrijk deze met een mengsel van mosterd en notenolie (of olijfolie) en grill deze op de houtskoolbarbecue. Snijd het geroosterd spek in reepjes en presenteer met saté stokjes.



Spekrolletjes met kaas

Snijd zéér dunne plakjes van het Breydelspek en verwijder indien nodig het zwoerd. Bestrijk de plakjes langs één kant met notenolie en strooi hierop wat Parmezaanse kaas. Rol de plakjes stevig op en zet ze vast met een 3-tal prikkers. Grill deze rolletjes op de houtskoolbarbecue tot het spek licht knapperig wordt. Snijd nu tussen de satéstokjes en u bekomt 3 of 4 hapjes (mootjes spek met kaas)



Mini brochettes van Breydelham

Snijd een dikke plak van de ham (ruim 1 cm). Steek met een appelboor of ananasboor mooie cilindertjes uit het vlees. Maak met deze cilindertjes kleine brochettes en steek een 3-tal stukjes afgewisseld met een stukje paprika op een saté stokje. Grill deze brochettes op de houtskoolbarbecue of in een grillpan. Presenteer met zoetzure saus. (de restjes van de ham kunnen verwerkt worden tot een mousse)

Overge recept informatie:

Recept nummer: 2920
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Hoofdgerechten
Datum: 19-04-2007
Land: België
Bron: Breydellham
Mijn favoriet: Nee