Recept van de dag: Canapés met rookvlees en parmaham

Kruidenazijn

Kruidenazijn

Ingrediënten:

  • 1 citroen
  • 0,7 l natuurazijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 el verse oregano, gesneden verse kruiden of specerijen naar keuze

Bereiding:

Citroen schillen en de schil in reepjes snijden.
Met een scherp mes de witte velletjes verwijderen. Azijn in een pannetje tot het kookpunt verhitten.
Van het vuur halen en laurierblad en rozemarijn toevoegen.
Afdekken en 2 dagen laten trekken. Af en toe roeren.
Azijn in een gesteriliseerde fles zeven en verse kruiden toevoegen. Luchtdicht afsluiten. Fles van etiket met inhoud en datum voorzien en op een koele plaats bewaren. Kruidenazijn is ongeveer 6 maanden houdbaar. Deze kruidige, frisse azijn is ideaal als saladedressing.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 2932
Aantal personen: 1
Categorie: Sausjes, boters, chutney's
Sub categorie: Inleggen, Gelei, Drankjes, Marinades
Datum: 21-04-2007
Land: Onbekend
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee