Recept van de dag: Kalfsentrecote en groentenpalet

Aardbeien-yoghurtijs

Aardbeien-yoghurtijs

Ingrediënten:

  • 1000 gram aardbeien
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 3 dl. volle yoghurt
  • vers muntblad
  • 1/4 slagroom na keuze
  • Extra nodig: keukenmachine

Bereiding:

Maak de aardbeien schoon en houd 8 aardbeien met kroontjes achter voor de garnering. Snijd de rest in vieren en laat de aardbeien bevriezen in de vriezer (± 2 uur vriestijd). Maal de bevroren aardbeien met de basterdsuiker en de yoghurt fijn. Verdeel het ijs over 8 glazen en serveer het ijs direct. Garneer met de achtergehouden aardbeien.

Tip
Garneer met een takje munt.
of toef slagroom

Overge recept informatie:

Recept nummer: 2985
Aantal personen: 8
Categorie: Kindertractaties
Sub categorie: Kinder feestjes
Datum: 17-06-2007
Land: Nederland
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee