Recept van de dag: Canapés met rookvlees en parmaham

High tea 1

High tea 1

Ingrediënten:

  • 350 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 2 eierdooiers
  • 150 gram boter
  • de (geraspte) schil van een halve citroen
  • een snufje zout

Bereiding:

Bewerk de boter totdat die zacht is.
Voeg de boter aan de eierdooiers toe en kneed de ingrediënten door elkaar.
Voeg dan de suiker en daarna - beetje bij beetje - ook de andere ingrediënten toe.
Laat het deeg tenminste een half uur in de ijskast rusten.
Deel het daarna doormidden.
De ene helft gebruik je voor de koekjes.
Rol het deeg uit met een deegroller (om ervoor te zorgen dat het deeg niet aan de roller plakt, kun je het deeg het beste met plasticfolie bedekken).

Als je het deeg goed uitgerold hebt, snijd je er koekjes van in de vorm die je zelf het leukste vindt.
Houd er wel rekening mee dat de koekjes in de oven uitzetten.

Je kunt de koekjes versieren met grove suikerkorrels of met gewone suiker.
Bak de koekjes in 18 minuten op 160 graden in een voorverwarmde oven gaar.

voor de taartjes gebruik je de andere helft van het deeg.

rol het uit en snijd er dan rondjes van waar je de taartvormpjes mee bekleedt.

Bak de taartbodems in een voorverwarmde oven in 18 minuten op 160 graden gaar.

Laat de bodems afkoelen en vul ze dan met vers fruit: aardbeien, bosbessen en frambozen.
Vind je de taartjes wat droog, dan kun je de bodem - voordat je de taartjes met fruit vult - met banketbakkersroom bedekken.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 3023
Aantal personen: 4
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Klein Gebak, High Tea, en Snoepgoed
Datum: 18-06-2007
Land: Engeland
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee