Recept van de dag: Canapés met rookvlees en parmaham

IJS Bonbons

IJS Bonbons

Ingrediënten:

  • 5 dl vanille-ijs
  • 400 g bittere chocolade
  • 10 g geconfijte sinaasappelschil,
  • in stukjes
  • 2 ijsklontjesvormen met 12-18 vierkantjes, hartjes
  • en of andere vormpjes.

Bereiding:

Voorbereiden (kan 1/2 dag van tevoren, moet minimaal 4 1/2 uur van tevoren):
laat het ijs buiten de koelkast in ± 10 min. wat minder koud worden. Breek de chocola in stukjes en laat dit in een kom boven een pan met heet water (au bain marie) smelten.
Klop 1/6 deel van de gesmolten chocola met kleine beetjes tegelijk door het halfbevroren ijs, zodat de chocola in stukjes stolt. Verdeel het ijs vervolgens over de ijsklontjesvormen, strijk de bovenkant glad en zet het ± 2 uur terug in de diepvries**, bewaar de chocola.
Verwarm de chocola opnieuw au bain marie, haal de bonbons uit de ijsvormpjes, leg ze op een lepel en doop ze snel in de warme chocola. Leg ze op bakpapier, garneer met een stukje sinaasappelschil en leg ze direct in de diepvries.
Bereiden:
neem de bonbons uit de diepvries en serveer met een lekker kopje koffie en een glaasje sinaasappellikeur.

Tip: het dopen van de bonbons in warme chocola gaat het beste wanneer u de bonbons zo koud mogelijk invriest. Zet de vriezer hiervoor, indien mogelijk, op -30°C.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 3062
Aantal personen: 6
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Chocolade verrassingen en nagerechten
Datum: 19-06-2007
Land: Nederland
Bron: Vrouw online koken
Mijn favoriet: Nee