Recept van de dag: Victoria sandwich

Luikse koffie

Luikse koffie

Ingrediënten:

  • 50 cl sterke koffie
  • 250 g bruine suiker
  • 75 cl goed gekoelde slagroom

Bereiding:

Leng de sulker aan met de hete koffie tot alles opgelost is en laat 1 uur afkoelen op een frisse plaats. Doe de, room in een slakom of liever in een Inox bowl, middenin een slakom die gevuld is met fijngestampt ijs. Klop de room 1 min. met een elektrische klopper stijf aan een hoge snelheid en doe er dan de koude koffie bij onder voortdurend kloppen. Blljf gedurende 1 min. kloppen : de berelding moet goed smeuïg zljn.

Verdeel ze direct in de gekoelde glazen en dien onmiddellijk op met droge koekjes.
Echte lekkerbekken doen nog wat slagroom bij hun Luikse koffie.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 327
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Nagerechten
Datum: 25-11-2006
Land: België
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee