Recept van de dag: Kalfsentrecote en groentenpalet

Garnalenspies en visbrochette en stokbrood

Garnalenspies en visbrochette en stokbrood

Ingrediënten:

  • Garnalenspiesjes:
  • 16 (diepvries) gepelde tijgergarnalen (ontdooid)
  • 2 eetlepels roerbakolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • peper (versgemalen)
  • 8 kerstomaatjes
  • Visbrochettes:
  • 200 g zeeduivel
  • (in blokjes van 2 cm)
  • 200 g zalmfilet
  • (in blokjes van 2 cm)
  • 200 g botermakreel
  • (in blokjes van 2 cm)
  • 1/2 citroen (uitgeperst)
  • 1 eetlepel roerbakolie
  • zout
  • peper (versgemalen)
  • 1 gele paprika
  • (in vierkantjes van 2 cm
  • Voor de salsa picante:
  • 2 vleestomaten
  • (zonder zaadjes,in blokjes)
  • 1 rode peper
  • (zonder zaadjes, in ringetjes)
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • satéstokjes

Bereiding:

Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspiesjes in een kommetje de olie, knoflook en peper en haal de garnalen erdoor.
Rijg ze aan 4 satéstokjes met aan begin en eind een kerstomaatje.

Meng voor de visbrochettes het citroensap met de roerbakolie, zout en peper en wentel de verschillende vissoorten erdoor.
Rijg de visblokjes afgewisseld met gele paprika aan 4 satéstokjes.

Meng in een schaaltje de ingrediënten voor de salsa picante. Verwarm een grillpan, grill of barbecue. Rooster de visbrochettes 3 minuten per kant; keer ze regelmatig. Rooster daarna de garnalenspiesjes 1-2 minuten per kant (bij gebruik van rauwe garnalen 3 minuten per kant).
Serveer de salsa picante bij de garnalenspiesjes en de visbrochettes.

Lekker met stokbrood en salade.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 3918
Aantal personen: 4
Categorie: Vis - schaal- en schelpdieren
Sub categorie: Vis- Schaal en Schelpdieren
Datum: 29-11-2007
Land: Nederland
Bron: Tijd voor vis
Mijn favoriet: Nee