Recept van de dag: Mosseltapas borrelhapjes

Kalfsgebraad in herfsttooi

Kalfsgebraad in herfsttooi

Ingrediënten:

  • 500 g kalfsgebraad
  • 1 jonagold appel,
  • 100 g witte druiven (zonder pit)
  • spekblokjes
  • enkele jeneverbessen
  • nootmuskaat,
  • marjolein, k
  • aneelpoeder
  • boter,
  • olijfolie
  • scheutje madera wijn
  • 1 koffielepel bouillonconcentraat (rund)
  • zwarte peper
  • en zout

Bereiding:

Leg een avond van tevoren de spekblokjes in de diepvries.
- Maak inkepingen in het gebraad en steek daar de spekblokjes in, kruid met peper, zout, nootmuskaat en wat marjolein.
- Bak het gebraad aan in hete boter, strooi de jeneverbessen toe en laat het gebraad in zo'n half uurtje gaar worden naar wens.
- Schil de appel, en bestuif de partjes met wat kaneelpoeder. Leg ze de laatste 10 minuten rond het vlees en giet een scheutje madera wijn toe.
- Haal het vlees en de appelpartjes uit de pan en hou warm. Deglaceer met een scheutje water, roer het bouillonconcentraat door en laat inkoken in bijzijn van de druiven.
- Snij het vlees in plakken, verdeel over warme borden en schik er de partjes appel rond. Overgiet met de saus.
- Lekker met: aardappelpuree, verrijkt met wat verse basilicum, gekonfijte tomaten en enkele blaadjes basilicum.


Overge recept informatie:

Recept nummer: 4149
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Rundvlees, Kalfsvlees, Varkensvlees
Datum: 11-12-2007
Land: België
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee