Recept van de dag: Maïsballetjes met makreel

Kriekentaart

Kriekentaart

Ingrediënten:

  • 100 g zelfrijzend bloem
  • 100 g aardappelbloem
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 5 eieren
  • voor de vulling:
  • 300 g krieken,
  • vers of uit glas
  • 1 appel, geschild en ontdaan
  • van klokhuis
  • 1 nectarine, geschild
  • en in stukken
  • 2 el kristalsuiker,
  • 1 el bruine suiker,
  • 1 dl room
  • 1 gelatineblaadje,
  • geweekt in wat lauw water

Bereiding:

- Verwarm de oven op 175°.
- Klop de eieren samen met de suiker (krachtig) in een ruime kom gedurende 10 min.
- Doe vervolgens verder "au bain marie" tot wanneer het mengsel lauw is.
- Klop tenslotte weer uit het warmwaterbad tot het weer koud

Overge recept informatie:

Recept nummer: 4314
Aantal personen: 8
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Gebak en Taarten
Datum: 19-12-2007
Land: België
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee