Recept van de dag: Kalfskotelet met broccoli en pistachenoten

Couscous met 7 groenten

Couscous met 7 groenten

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui, in vieren gesneden
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl paprika
  • ½ tl kaneel
  • mespuntje saffraan
  • 3½ dl water
  • ¼ bosje koriander, fijn gehakt
  • ¼ bosje peterselie
  • 6 cherrytomaten
  • 1 wortels, in dikke reepjes
  • 2 rapen, in vieren gesneden
  • ½ pompoen, in blokjes van ca 2½ cm
  • 1 courgette, in dikke reepjes
  • 400 gr kikkererwten (blikje)
  • zout
  • 2 á 3 tl harissa (Marokkaanse sambal)
  • Ingrediënten couscous:
  • 250 gram couscous
  • 4 dl bouillon
  • Ingrediënten harissa:
  • 2 rode pepers
  • 1 teen knoflook
  • mespuntje zout
  • 3 el olijfolie
  • ½ tl komijnzaad

Bereiding:

Bereidingswijze harissa (Marokkaanse sambal)
Maak alle ingrediënten fijn met een vijzel en meng ze door elkaar.
Bereidingswijze groente
Doe de olijfolie in de pan en fruit hier de uien en knoflook in tot deze lichtbruin zijn. Doe dan wortel, rapen en tomaten erbij. Voeg de kurkuma, paprika, kaneel en saffraan toe en bak deze kort mee.
Blus het geheel af met water en laat het 10 minuten stoven. Voeg naar 10 minuten de pompoen, courgette en kikkererwten toe en laat het nog 10 minuten stoven tot alles mooi gaar en zacht is. Breng op smaak met zout.
Bereidingswijze couscous
Maak intussen de couscous door het water met de couscous te mengen en 2 minuten te stomen op 100 graden. Roer de couscous na het stomen door met een vork tot er mooie korrels ontstaan. Serveer de groenten bovenop de couscous, doe hier een lepel harissa bovenop en bestrooi dit met peterselie en koriander.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 4503
Aantal personen: 4
Categorie: Dieeët en vegetarische recepten
Sub categorie: Vegatarisch, Glutenvrij, Suikervrij
Datum: 31-12-2007
Land: Marokko
Bron: Thetasteoflife
Mijn favoriet: Nee