Recept van de dag: Schuimgebakje met rode vruchten

Deegflapje met pikant gegrilde rib eye

Deegflapje met pikant gegrilde rib eye

Ingrediënten:

  • 200 g ribeye
  • 1 el olie
  • 1 tl chilipepervlokken
  • zout
  • 50 g taugé, gewassen en gedroogd
  • 2 el hoisinsaus

Bereiding:

Vermeng de bloem met de suiker en het kokende water en kneed hiervan een soepel deeg. Laat het een half uur afgedekt rusten.
Wrijf de ribeye ondertussen in met de olie, chilipeper en zout. Verdeel het deeg in 4 balletjes en rol ze uit tot een platte koek. Bestrijk ze met een kwastje olie en bak ze een voor een in een hete koekenpan. Als er luchtbellen aan de oppervlakte verschijnen zijn ze klaar.

Leg de deegflapjes op een bord en dek ze af met een schone theedoek.
Grill de ribeye aan beide kanten mooi bruin in circa 3 minuten per kant en snijd hem in dunne repen. Leg op ieder deegflapje een beetje taugé en een paar reepjes ribeye. Bestrijk met een beetje hoisinsaus en vouw het flapje dicht.

tip

Ribeye
Het vlees van een ribeye is iets met een randje vet doorregen (gemarmerd), waardoor het tijdens het bereiden lekker mals blijft. Het is gesneden van de fijne rib (het gedeelte dat grenst aan de dunne lende. Het is snel klaar en wordt net als biefstuk niet helemaal gaar -dus rosé- gegeten. Een dikke ribeye is vaak lekkerder dan een dunne. In plaats van vier dunne, kunt u twee dikke nemen en die verdelen.

Hoisinsaus
Hoisinsaus is een dikke roodbruine saus, gemaakt van sojabonen, kruiden, knoflook en chilipoeder. De saus heeft een zoete en pikante smaak. De saus kan na het openen van de fles het best in de koelkast worden bewaard.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 4688
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Hoofdgerechten
Datum: 22-01-2008
Land: Amerika
Bron: De Keurslager
Mijn favoriet: Nee