Recept van de dag: Maïsballetjes met makreel

Kalfsschnitzel rolletjes gevuld met spinazie

Kalfsschnitzel rolletjes gevuld met spinazie

Ingrediënten:

  • 4 grote kalfschnitzels van circa 150 g
  • zout en versgemalen peper
  • 16 grote bladeren wilde spinazie, gewassen
  • 4 dunne plakjes brie
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • rolladetouw
  • 50 g boter

Bereiding:

Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Snijd eventueel de dikke kern uit de spinazie. Bedek de schnitzels elk met vier bladeren spinazie, een plakje brie en wat pijnboompitten. Rol de schnitzels losjes op en zet ze vast met een stukje rolladetouw of cocktailprikker. Verwarm de boter en bak de rolletjes om en om in circa 5 minuten rosé en bruin. Serveer met bijvoorbeeld risotto en de boterjus.

Rollade opbinden:
Neem een stuk keukentouw van twee meter. Knoop een eind strak om een uiteinde van het strak opgerolde vlees. Haal het touw onder de rollade door, haal het bovenop door de lus en trek aan. Schuif zo elke keer ongeveer 3 cm op, tot het vlees helemaal is opgebonden. Draai het vlees om en breng het garen onderlangs weer terug naar het begin en knoop stevig vast. Zorg er echter wel voor dat het touw niet al te strak wordt vastgebonden omdat de vulling er dan weer wordt uitgedrukt tijdens het bakken

Overge recept informatie:

Recept nummer: 4718
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Rundvlees, Kalfsvlees, Varkensvlees
Datum: 22-01-2008
Land: Nederland
Bron: De Keurslager
Mijn favoriet: Nee