Recept van de dag: Maïsballetjes met makreel

Zalmspies met parmaham en rozemarijn

Zalmspies met parmaham en rozemarijn

Ingrediënten:

  • 700 g zalmfilet
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels olie, + extra om te bestrijken
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 takjes rozemarijn
  • 8 plakken parmaham
  • 2 limoenen (gehalveerd)

Bereiding:

Snijd de zalm in blokken van 4 cm. Boen de sinaasappel schoon en rasp boven een kom de helft van de schil eraf (alleen het oranje).
Pers de sinaasappel dan uit. Meng in een kom de vis met de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, de olie, knoflook en takjes rozemarijn. Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
Neem de rozemarijn uit de marinade en snijd de takjes doormidden. Wikkel 8 blokken zalm elk met een half takje rozemarijn in een plak parmaham.
Rijg om en om 2 verpakte, 2 onverpakte zalmblokjes en als laatste een halve limoen aan de satépennen.

Bereiden
Bestrijk de spiesen met olie en gril ze op een ingevet rooster boven matig heet vuur in 3-4 minuten per kant gaar. Strooi er zout en peper naar smaak over.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 5391
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Maaltijd suggesties
Datum: 23-10-2009
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee