Recept van de dag: Victoria sandwich

Gemarineerde meloen met ham

Gemarineerde meloen met ham

Ingrediënten:

  • 1 galia-meloen
  • 1 dl witte port
  • 1 rode peper, in dunne reepjes
  • 100 g beenham
  • 100 g Yorkham
  • 100 g rauwe ham
  • 1 takje verse munt

Bereiding:

Meloen in dunne plakken snijden, pitjes verwijderen en plakken schillen.

Plakken in schaal leggen en port erover schenken.
In koelkast meloen afgedekt minstens 1 uur laten marineren.

Daarna plakjes meloen dakpansgewijs in midden van platte schaal leggen.
Rode peper erover strooien.

Plakjes ham dubbelvouwen en halveren.
Plakjes per soort langs rand van schaal leggen. Garneren met blaadjes munt.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 5512
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Fruit
Datum: 28-10-2009
Land: Nederland
Bron: Allerhande
Mijn favoriet: Nee