Recept van de dag: Canapés met rookvlees en parmaham

Eierijs in coupe

Eierijs in coupe

Ingrediënten:

  • 8 bolletjes ijs na keuze
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 100 g zoetstof of suiker
  • 2½ dl slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopvast
  • advocaat
  • bessensaus

Bereiding:

Bewaar kant-en-klaar ijs zo lang mogelijk in de diepvries
Klop de eieren met de dooier en de suiker in de kom dikschuimig
Sla de room in de beslagkom stijf met de vanille en de klopvast
Meng dit en vul hiermee de ijslade
Plaats deze 3-4 uur in de diepvries en schep om het uur even door
Regelmatig doorscheppen voorkomt te grove ijskristallen
Vorm bolletjes met een ijstang en schep ze in coupes
Voeg de advocaat toe en verwarm eventueel de bessensaus
Ook lekker met gehakte noten en een ijswafel

Overge recept informatie:

Recept nummer: 558
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: IJs coupes en IJstaarten
Datum: 29-11-2006
Land: Nederland
Bron: Ei recepten
Mijn favoriet: Nee