Recept van de dag: Frijoles negros

Chocolade bloementaart

Chocolade bloementaart

Ingrediënten:

  • Voor de biscuittaart:
  • 1 pak Dr. Oetker Biscuitmix
  • 4 eieren m, op kamertemperatuur
  • 50 ml melk
  • voor decoratie en vulling:
  • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
  • 100 g roomboter
  • 125 ml melk
  • 3 pakjes Dr. Oetker Choco Rolfondant Bruin
  • 1 pakje Dr. Oetker Choco Rolfondant Wit
  • aardbeienjam
  • poedersuiker
  • Extra nodig:
  • 1 flesje Dr. Oetker Bakspray
  • springvorm Ø 20 cm
  • mixer met garden
  • deegroller of fondantroller
  • uitsteekvormpje bloemen en blaadjes
  • satéprikker
  • poedersuiker of speciale fondantmat voor uitrollen

Bereiding:



Elektrische oven: 160°C Heteluchtoven: 140°C Baktijd: 30 - 35 Min.
Verwarm de oven voor.
Bak de biscuittaart volgens de aanwijzingen op het pak.
Controleer of de biscuittaart goed gaar is door in het midden met een satéstokje te prikken.
Als deze er schoon uit komt is de taart gaar.
Laat de biscuittaart anders nog 5 tot 10 minuten verder garen.

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje.
Snijd de taart voorzichtig in 3 gelijke lagen.

Haal de twee bovenste gedeeltes eraf en smeer op de onderste laag een laagje botercrème van ongeveer 1 cm dikte.
Leg het middelste gedeelte erbovenop en smeer deze laag in met jam.
Leg de bovenste taartlaag hierop.
Smeer nu de rest van de botercreme rondom de taart zodat deze mooi glad wordt.
Nu kun je de biscuittaart gaan bekleden met choco fondant.

Rol een cirkel uit van het bruine choco fondant met een doorsnede van 45 á 50 cm.
Gebruik poedersuiker of een fondantmatje zodat het niet blijft plakken aan je werkblad.
Strijk nu voorzichtig de choco fondant glad over de biscuittaart.
Met een scherp mesje kun je de overige fondant wegsnijden.

Rol hierna de witte choco fondant uit.
Steek hier veel bloemen in een grote maat uitstekers uit.
Rol nog wat bruine fondant uit en steek hier bloemen en blaadjes in een kleiner formaat uit, of snijd ze iets kleine dan de witte vormen. Plak het kleine formaat bloem en blad op het grote formaat wit.
Plak al deze bloemen verspreid over de taart, zodat je en mooie chocolade bloementaart krijgt.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 5745
Aantal personen: 10
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Gebak en Taarten
Datum: 22-10-2016
Land: Nederland
Bron: Dr Oetker
Mijn favoriet: Nee