Recept van de dag: Kalfskotelet met broccoli en pistachenoten

Terrine van geitenkaas met bietjes

Terrine van geitenkaas met bietjes

Ingrediënten:

  • 4 gekookte bietjes
  • 800 g Bettine geitenkaas naturel
  • 1 zakje bietensla
  • 15 g Knorr Primerba Basilicum
  • 0.5 dl Bertolli Olijfolie Extra Vierge
  • 0.5 dl Bertolli Aceto Balsamico
  • zwarte peper

Bereiding:

Snijd de bietjes en de geitenkaas in dikke plakken van ongeveer 2 cm. Bekleed een klein cakeblik met plasticfolie zodat de terrine straks makkelijk te lossen is. Bouw de terrine op met als eerste een laag geitenkaas en daarop een laag bietjes. Herhaal dit nogmaals en sluit af met een laag geitenkaas. Dek de terrine af met plastic en leg er iets zwaars op zodat het geheel onder druk komt te staan. Zet de terrine ten minste vier uur in de koelkast.
Los de terrine, verwijder het plastic en snijd met een warm mes mooie plakken. Verdeel de plakken over de schaal samen met het bietenblad. Roer de basilicum door de olijfolie en lepel deze om de terrine heen. Druppel er balsamico over en maak het geheel af met wat grove peper.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 577
Aantal personen: 10
Categorie: Dieeët en vegetarische recepten
Sub categorie: Vegatarisch, Glutenvrij, Suikervrij
Datum: 30-11-2006
Land: Nederland
Bron: Op Smaak
Mijn favoriet: Nee