Recept van de dag: Kalfskotelet met broccoli en pistachenoten

Cheesecake met Salted Caramel

Cheesecake met Salted Caramel

Ingrediënten:

  • Voor de cheesecake:
  • 1 pak Dr. Oetker Verwen Cheesecake met Frambozensaus
  • 25 g boter of margarine
  • 200 g MonChou Zacht & Luchtig
  • 125 g crème fraiche
  • 2 eieren
  • Voor de topping:
  • 1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel
  • 3 el Dr. Oetker Nougatine

Bereiding:

Elektrische oven: 150°C Heteluchtoven: 140°C
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
De frambozensaus leg je opzij, deze wordt in dit recept niet gebruikt.

Smelt 25 gram boter in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje bodemmix door de gesmolten boter.
Roer dit goed door.
Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de kruimelbodem en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Doe de MonChou Zacht & Luchtig en de crème fraîche in een kom en mix dit met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel niet luchtig kloppen
Voeg de eieren en de Cheesecakemix toe en mix het met de mixer op de laagste stand in een halve minuut tot een glad mengsel opnieuw niet luchtig kloppen
Verdeel de cheesecake gelijkmatig over de bakvorm.
Plaats de Cheesecake in de voorverwarmde oven en bak in ca. 50 minuten gaar.
Tijdens het afkoelen stijft de cheesecake nog verder op.
Baktijd: 50 - 60 Min.
Laat de cheesecake goed afkoelen op een rooster en bewaar daarna minimaal 2 uur in de koelkast.
Opstijftijd: 120 Min.

Snijd de cheesecake in mooie blokjes.
Verwijder het dopje van de Cake & Taart Vulling Salted Caramel.
Maak mooie streepjes op de blokjes.
Strooi over ieder blokje wat Dr. Oetker nougatine voor een crunchy Cheesecake Salted Caramel.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 5792
Aantal personen: 10
Categorie: Gebak, taarten, koekjes, brood
Sub categorie: Gebak en Taarten
Datum: 22-10-2016
Land: Nederland
Bron: Dr Oetker
Mijn favoriet: Nee