Recept van de dag: Canapés met rookvlees en parmaham

Gevuld eitje (3 stuks)

Gevuld eitje (3 stuks)

Ingrediënten:

  • 50 g gebraden spek, heel fijngesneden
  • 50 g filet americain
  • 50 g rauwe ham
  • 12 eieren, hardgekookt en gepeld
  • 2 el roomkaas naturel
  • 1 el bieslook, gesnipperd
  • zout en peper
  • 1 tl mosterd
  • 1 el kappertjes
  • 2 el mayonaise
  • 6 groene babyasperges, gekookt of uit blik, in stukjes

Bereiding:

1.Snijd vier eieren doormidden en haal de dooiers eruit. Prak met een vork de dooiers met de fijngesneden spek, roomkaas en bieslook. Breng op smaak met zout en peper. Vul de acht halve eieren met deze crème.

2.Vermeng bij de volgende vier eieren de dooier met de filet americain, mosterd en kappertjes en vul hiermee de acht halve eieren.

3.Vermeng bij de laatste vier eieren de dooiers met de mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
Vul hiermee de acht halve eieren en leg op elk ei een paar stukjes asperge.
Snijd de rauwe ham in de lengte door en vouw steeds een plakje om het ei.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6251
Aantal personen: 4
Categorie: Ontbijt, lunch en High Tea
Sub categorie: Ei gerechtjes
Datum: 07-11-2010
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee