Recept van de dag: Canapés met rookvlees en parmaham

Gevulde Leverpastei op roggebrood

Gevulde Leverpastei op roggebrood

Ingrediënten:

  • 100 g leverpastei
  • enkele druppels cognac
  • versgemalen peper
  • 25 g salami
  • 25 g gekookte ham
  • 2 eetl. pistachenoten
  • roggebroodrondjes
  • Voor de garnering:
  • 1 bakje daikonkers of enkele radijsjes

Bereiding:

Maak de leverpastei smeuïger met de cognac en voeg peper naar smaak toe. Snijd de salami en de ham ragfijn. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan goudbruin. Meng salami, han en pistachenootjes door de leverpastei.
Leg een stuk plastic folie op het werkvlak en schep de leverpasteierop, vorm hiervan een rol en laat hem in de koelkast opstijven.

Serveren:
Snijd plakjes van de rol, leg ze op een roggebroodrondje en garneer ze met een toefje daikonkers of een plakje radijs.

Recept van Cas Spijkers

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6278
Aantal personen: 4
Categorie: Voorgerechten
Sub categorie: Voorgerechten / Amuses
Datum: 09-11-2010
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee