Recept van de dag: Kalfskotelet met broccoli en pistachenoten

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen

Ingrediënten:

  • 1/2 zakje verse peterselie
  • 1 kg rode aardappels
  • 100 g rozijnen
  • 1 verse rookworst
  • 1 zak zuurkool 500 g
  • 250 ml kruidenbouillon van 1/2 tablet
  • 1 theelepel djinten gemalen komijn
  • 1 zak wortel julienne 150 g 1 beker crème fraîche 125 ml

Bereiding:

Peterselie fijnsnijden. Aardappelen halveren.
Rozijnen wellen in warm water. Rookworst na het wellen,..
in schuine plakjes snijden. Aardappelen in ruim kokend water met zout naar smaak in ca. 20 min. gaarkoken.

Intussen zuurkool in bouillon met rozijnen en djintan ca. 15 min. koken.
Wortel toevoegen en nog 2 min. meekoken.
Kookvocht afgieten.
Worst en crème fraîche toevoegen en gerecht doorwarmen.
Helft van peterselie erdoor scheppen en zout en peper naar smaak toevoegen.
Andere helft door gekookte aardappelen scheppen. Aardappelen over 4 borden verdelen. Zuurkool ernaast scheppen.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6286
Aantal personen: 4
Categorie: Hoofdgerechten
Sub categorie: Groenten en Bijgerechten
Datum: 10-11-2010
Land: Nederland
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee