Recept van de dag: Kalfsentrecote en groentenpalet

Gebakken rijstpudding met saffraan

Gebakken rijstpudding met saffraan

Ingrediënten:

  • liter volle melk
  • 1 kaneelstokje
  • ca. 4 cm citroenschil
  • 1 zakje saffraan
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g dessertrijst
  • 100 g blanke rozijnen
  • 1 zakje garneeramandelen
  • 75 g boter op kamertemperatuur
  • 75 g suiker
  • 4 eieren
  • 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten.
  • Materialen
  • vuurvaste puddingvorm of schaal inhoud ca. 1 1/2 l

Bereiding:

In pan melk met kaneelstokje, citroenschil, saffraan en vanillesuiker aan de kook brengen.
Rijst toevoegen en al roerend aan de kook brengen.
Afgedekt op laag vuur in ca. 15 minuten gaar koken, af en toe doorroeren.
Rozijnen erdoor roeren en rijst (iets) laten afkoelen. Kaneelstokje en citroenschil verwijderen.
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.

Intussen in droge koekenpan amandelen goudbruin roosteren en fijn hakken.
In kom boter en suiker tot romig mengsel kloppen.
Boven twee kommen eieren splitsen.
Eierdooiers door suikermengsel kloppen. Eiermengsel en gehakte amandelen door rijst scheppen.
In vetvrije kom met vetvrije gardes eiwitten stijfkloppen en door rijst scheppen.

Schaal invetten en rijstmengsel erin scheppen. In oven in ca. 25 minuten gaar en iets bruin bakken.
Pudding koud of warm serveren.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6714
Aantal personen: 6
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: Nagerechten
Datum: 02-12-2010
Land: Turkije
Bron: Taste and Inspiration.nl
Mijn favoriet: Nee