Recept van de dag: Kalfsentrecote en groentenpalet

Cake lolly's

Cake lolly's

Ingrediënten:

  • 500 gr boter
  • 450 gr suiker
  • 6 eieren
  • 2 tl vanille aroma
  • 1 tl amadel aroma
  • 500 gr zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml volle melk
  • Lolliestokjes ***
  • Chocolade druppels of gewoon smelt chocola
  • Iets om in te dippen: hagelslag of kokos of suikermuisjes etc.
  • Smal glas
  • Steekschuim

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 175°.
Een taartvorm van 26 cm invetten, met bloem bestrooien
en dan even met lichte klapjes het bloem rond het blik laten gaan.
Overtollig bloem verwijderen. Klop de boter met de suiker licht en luchtig.
De eieren 1 voor 1 toevoegen en na elk ei goed mengen.
Vanille en amandel aroma toevoegen en goed mengen.
De bloem zeven.
Afwisselend de melk en de bloem toevoegen.
Beginnen met bloem en eindigen met bloem.
Ik doe dit in 3 stappen.
Het beslag in de taartvorm gieten en de bovenkant glad strijken.
De taartvorm in de oven plaatsen.
Zorg ervoor dat de bovenkant van de taart in het midden van de oven staat.
De taart in een anderhalf uur (90 minuten) gaar bakken. Doe de gaartest.
Steek een lange dunne mes in het midden van de taart, naar beneden toe.
Komt deze er schoon uit, dan is je taart gaar. Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen.
Daarna op een taartrooster omkeren en verder laten afkoelen.
Nadat de taart is afgekoeld snij je de randen eraf en de bovenkant en onderkant.
Alles verkruimelen.
Blijf suikermelk toevoegen, totdat je een deeg heb, waar je ballen mee kan draaien.
Scheurt je deeg tijdens het draaien, dan een eetlepel suikermelk per keer toevoegen,
totdat de bal lekker blijft plakken, hij mag niet scheuren anders valt hij van je lolliestok
Draai ballen en steek het lolliestokje in het balletje.
Plaats de lollie’s op een bord voorzien van bakpapier of prik ze in een stuk steekschuim. Half uur in de vriezer. Chocola smelten en in een smal glas doen, zodat je kan dippen.
Dip de lollie’s in de gesmolten chocola.
Even wachten voordat je de hagelslag aanbrengt (anders verdwijnt je hagelslag in de nog te zachte chocola).
Laat de lollie’s in een stuk steekschuim goed drogen. Zorg ervoor dat de lollie’s recht staan.
****Lolliestokjes (te koop bij de leukstetaarten.nl)

Overge recept informatie:

Recept nummer: 6732
Aantal personen: 1
Categorie: Kindertractaties
Sub categorie: Kinder feestjes
Datum: 03-12-2010
Land: Nederland
Bron: Onbekend
Mijn favoriet: Nee