Recept van de dag: Frijoles negros

Oosterse varkenhaasspiesen

Oosterse varkenhaasspiesen

Ingrediënten:

  • 500 g Varkenshaas (in blokjes van 2 cm)
  • 3 eetlepels olie (arachide)
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 sjalotjes (fijngehakt)
  • 1 theelepel gember (verse, geraspt)
  • ½ rode peper (van zaad ontdaan en in dunne ringen gesneden)
  • 1 theelepel sereh
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 12 satéprikkers

Bereiding:

Voorbereidingstijd: 130 min.
Bereidingstijd: 10 min.

1. Roer in een kom de olie, limoensap, sjalotjes, gember, rode peper, serehpoeder en chilipoeder tot een marinade. Schep de Varkenshaas door de marinade en laat deze ca. 2 uur marineren. Laat de satéprikkers ½ uur in water weken.
2. Verwarm de oven voor op de hoogste grillstand. Neem de satéprikkers uit het water en rijg het vlees aan de satéprikkers.
3. Grill de varkenshaasspiesen in ca. 6-8 minuten rondom goudbruin.

Lekker met meergranenrijst en knapperige groentesalade:

Meng voor de salade in een kom 1 komkommer (in plakken), 2 lente-uitjes (in ringen), 2 eetlepels verse fijngehakte koriander, 50 g fijngehakte pinda’s door elkaar.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 682
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Varkensvlees
Datum: 03-12-2006
Land: China
Bron: Vlees.nl recepten
Mijn favoriet: Nee