Recept van de dag: Victoria sandwich

IJstiramisù met stracciatellaroom

IJstiramisù met stracciatellaroom

Ingrediënten:

  • 250 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 100 g pure chocolade
  • 1 bak Hertog Stroopwafelfeest
  • 300 ml sterke koffie
  • 50 ml koffie- of amandellikeur
  • 1 pak lange vingers
  • cacaopoeder

Bereiding:

Klop de slagroom met de suiker tot hij dik vloeibaar is.
Schaaf de chocolade en meng door de slagroom.
Laat het ijs uit de diepvries iets zacht worden.

Meng in een kom de koffie met de likeur.
Doop de lange vingers in de koffie en bekleed de binnenkant van een kom ermee.

Vul de kom met het ijs.
Dek de bovenkant af met de rest van de lange vingers.
Zet de kom tot gebruik in de diepvries.

Stort de ijstiramisù op een schaal en bestrooi met cacaopoeder.
Snijd in punten en serveer met de stracciatellaroom

Overge recept informatie:

Recept nummer: 7231
Aantal personen: 6
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: IJs coupes en IJstaarten
Datum: 16-02-2011
Land: Nederland
Bron: Hertog ijs
Mijn favoriet: Nee