Recept van de dag: Canapés met rookvlees en parmaham

Prachtig IJschalet van Hans en Grietje

Prachtig   IJschalet  van Hans en Grietje

Ingrediënten:

  • 1 bak Hertog Duo Slagroomijs en Chocolade Roomijs
  • 1 cake
  • 250 g eiwitten
  • 500 g suiker
  • 500 g chocolade
  • poedersuiker
  • bakpapier

Bereiding:

Breek de chocolade in stukjes en smelt hem au bain-marie in een vuurvaste kom in een pan met kokend water .

Strijk de chocolade uit op een plank die met bakpapier bekleed is.
Als de chocolade bijna gestold is, kun je er raampjes en een deurtje uit snijden met sjabloontjes van karton of los uit de hand
De rest van de chocoladeplak kun je voor het dak gebruiken.

Roer de eiwitten met de suiker au bain-marie warm tot ong. 50°C en klop het dan met de mixer luchtig tot een stevig schuimmengsel.
Snijd de cake overdwars in lange plakken.

Stort het ijs uit de bak en isoleer het aan alle kanten met de plakken cake. Plaats dit op een mooie schaal of groot bord. Bedek de vorm aan alle kanten met het schuim.
Maak van de twee grotere plakken chocolade een schuin dak op het chalet en zet de chocolade raampjes en het deurtje er tegen aan.

Maak van koek of chocolade een schoorsteentje op het dak en 'besneeuw' het chalet met poedersuiker.


Overge recept informatie:

Recept nummer: 7258
Aantal personen: 4
Categorie: Nagerechten
Sub categorie: IJs coupes en IJstaarten
Datum: 16-02-2011
Land: Nederland
Bron: Hertog ijs
Mijn favoriet: Nee