Recept van de dag: Maïsballetjes met makreel

Indonesische kokosgehaktballetjes met oosterse roomsaus

Indonesische kokosgehaktballetjes met oosterse roomsaus

Ingrediënten:

  • 500 g Varkensgehakt
  • 2 lenteuitjes (in ringen)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 3 eetlepels ketjap
  • snufje peper (versgemalen)
  • 100 g kokos (gemalen)
  • 2 eieren
  • 1½ dl halvanaise
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 4 eetlepels paneermeel
  • snufje zout
  • frituurpan

Bereiding:

Bereidingstijd: 30 min.

1. Kneed in een kom het gehakt, knoflook, ui, kokos, paneermeel en ei door elkaar en breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
2. Draai 40 kleine balletjes van het gehaktmengsel.
3. Bekleed een bord met keukenpapier. Verhit in een frituurpan de olie tot 180°C.
4. Roer ondertussen in een kom de halvanaise, ketjap en lente-uitjes tot een romige saus en breng deze op smaak met zout en peper.
5. Frituur de gehaktballetjes met 8 tegelijk in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Laat de balletjes op keukenpapier uitlekken en bak op deze wijze ook de andere gehaktballetjes.
6. Serveer de saus er apart bij.

Lekker met rijst en roergebakken Chinese kool met sjalotjes.

Overge recept informatie:

Recept nummer: 740
Aantal personen: 4
Categorie: Vlees en Gevogelte
Sub categorie: Varkensvlees
Datum: 04-12-2006
Land: Indonesië
Bron: Vlees.nl recepten
Mijn favoriet: Nee